Een lichtgewicht, maatwerk oplossing voor Lotus Cars

Evolutie van bakstenen naar een omnichannelstrategie

Voor Group Lotus, moederbedrijf van het legendarische automerk Lotus Cars, mochten wij in samenwerking met Fresh Design International meedenken in hun strategie voor het toekomstige wereldwijde retail netwerk.

Bekijk onze werkwijze

Strategie

Voor Group Lotus, moederbedrijf van het legendarische automerk Lotus Cars, mochten wij in samenwerking met Fresh Design International meedenken in hun strategie voor het toekomstige wereldwijde retail netwerk.

Automotive is aan het verschuiven van een productgerichte naar een klantgerichte benadering om klantenloyaliteit te stimuleren en zich aan te passen aan het veranderende gedrag en de verwachtingen van de klant. De opkomst van nieuwe mobiliteitsconcepten en de veranderende mobiliteitsvoorkeuren van particuliere en zakelijke klanten (bv. autodelen voor privé- en zakelijke klanten, elektrische voertuigen en een toenemende rol van tweedehandsauto’s en wagenparken) dwingen autofabrikanten zoals Lotus Cars hun huidige bedrijfsmodel heroverwegen.

Met deze approach zijn wij samen met Fresh Design International aan de slag gegaan. Het uitdagende van de opdracht zit hem in het feit dat de huidige ‘’as-is’’ situatie voor Lotus Cars er niet toe deed. We starten met een complete clean sheet, bekijken de trends in de branche en in aanverwante branches en vergeten uiteraard niet de sterke huidige Lotus Community, de Heritage van het merk en de sterke kernwaarden.

Klanten zijn in staat om snel te communiceren en gemakkelijk toegang te krijgen tot informatie via verschillende media en apparaten – altijd en overal. Dit hebben wij tot uiting laten komen in de klantervaring en strategieën van Lotus. De focus wordt verlegd naar een afgestemde ervaring voor de klant. Welk kanaal de klant ook gebruikt, computer, mobiele telefoon, de fysieke winkel of reclamemateriaal, de content én analyses van de klant dienen in deze gevallen op elkaar te zijn afgestemd.

Benieuwd wat we kunnen bieden?

Neem contact op

Ben jij er klaar voor?

Iedere ondernemer is bezig met het optimaliseren van zijn bedrijf (of zou hiermee bezig moeten zijn). Of je nu bezig bent met vraagstukken als “Hoe goed presteren wij momenteel?”, “Waar liggen onze kansen” of “Hoe creëren wij onze een cultuur van continue verbetering?”: De drang naar doorontwikkeling houdt je bezig. Door middel van een quickscan maak je snel aan jezelf inzichtelijk welke vraagstukken het meest bij jou spelen én hoe je deze kunt prioriteren. Kortom: Daag jezelf uit om stil te staan bij het ‘’Waarom’’ achter je antwoorden.

Het invullen van de quickscan duurt slechts 5 minuten. Je ontvangt een gratis op maat advies per mail!

Start de Quickscan

Contact gegevens

Bezoekadres
Bulk 19
5371 ML Ravenstein

Postadres
Watermunt 14
5236 TJ 's-Hertogenbosch

+31 (0) 641 241 820
info@fueledconcepts.com

Blijf op de hoogte

Direct contact

Contactpagina

Copyright Fueled Concepts -  Algemene voorwaarden.